söndag 9 oktober 2016

Inlägg Nr. 1 - Vem är jag?

Hejsan!

Det här är mitt första blogginlägg på flera år. För ungefär fem år sen bloggade jag mycket, men jag la ner pga ångest och stress osv. (Bra Anna, börja med att berätta för alla att du lider av ångest!)
Hur som helst! Jag läser nästan inga bloggar idag, men de jag läser är författarbloggar! Eftersom jag själv skriver och vill bli författare tänkte jag, hey, why not me? Så jag skapade denna blogg. Den är då tänkt att vara till för främst mig själv, men sen såklart för alla andra som finner det intressant att läsa om mina struggles att bli författare.

Nu ska jag sluta babbla. För att ni ska lära känna mig bättre och få en hum om vem jag är som person har jag hittat på några frågor som jag tänkte svara på nedanför! Enjoy!

Allmänt:

1. Vad heter du?
 - Anna (Duh)

2. Hur gammal är du? - 23, men jag fyller 24 om typ en månad (VIKTIGT!)

3. Var bor du? - I Skåne, utanför Lund

4. Vilka är dina favoritteveserier? - Buffy the Vampire Slayer, The Walking Dead, Downton Abbey, Queer as Folk, Greys Anatomy, New Girl, Adventure Time (Okej jag har många favvisar, teveserier är mitt liv, döm mig inte)

5. Vad sysslar du med? - Jag går på Lunds författarskola, på Lunds universitet. Där lär jag mig att bli författare (eheheheh)

6. Jobbar du? - Om en räknar att jobba extra med städning/i garderoben på stadshallen när min sambos syrras partner som är chef där behöver extra hjälp, så JA

7. Var kommer du ifrån? - En by utanför Hudiksvall i Hälsingland, Norrland

8. Har du någon partner? - Ja, världens finaste pojkvän! Wiiii

9. Har du några husdjur? - Nej, men min biologiska hundklocka har ringt i ett år

10. Vad gör du på fritiden? - Försöker skriva en bok, kollar på youtube, äter mat, bakar, spelar pokémon, går promenader, spelar sims medeltiden, läser

11. Vilken är din favoritmat? - Jag tror inte att det går att svara med endast en maträtt på denna fråga, eftersom mat är typ det bästa jag vet. Men just nu cravear jag sommarrullar, så I guess that's my answer!

Mitt skrivande:

1. I vilken genre skriver du?
 - Mest fantasy just nu, för det är den genren mitt huvudprojekt på författarskolan är, och det är den genren jag brinner för. Annars gillar jag att skriva samtidsromaner också. Jag skriver även posei då och då.

2. Har du någonsin avslutat ett större projekt? - I wish </3

3. Skriver du varje dag? - Jag önskar att jag kunde svara ja på denna fråga

4. Kan du skilja på de och dem? - Ja

5. Välj en mening från det senaste kapitlet du skrev! - Månskenet lyste i hans hår.

6. Vem är din huvudperson? - Kigva, 18 år, kvinna. Hon är rätt badass, bor på ett slott men är inte prinsessa. Rebellisk. Emotionellt instabil, lider av ångest.

7. Sammanfatta din bok med tre ord! - Det. Här. Suger. (For realsies, det är så jag känner just nu </3) Men om jag ska vara seriös och bortse från min ångest över mitt projekt atm, så: Flykt. Kamp. Kärlek.

8. Vad är det roligaste med att skriva? - När det bara flyter på och det känns som att orden rinner ur fingrarna av sig själv. Mina favoritscener att skriva är när det är mycket spänning och någon badguy är med.

9. Vilken/vilka författare är dina förebilder? - Sarah J. Maas. Hon är min gudinna och största förebild när det kommer till att skriva high fantasy. Hennes bokserie Throne of Glass är bland det bästa jag läst. Sen har vi såklart The Queen Herself - J.K Rowling, som har skapat det mest fantastiska i denna värld och fått mig att välja att pryda min kropp med två tatueringar inspirerade av Harry Potter. Harry Potter är mitt liv. Jag älskar Harry Potter. Harry Potter är bäst. J.K Rowling är bäst.

10. Varför skriver du? - För att jag har för många historier inom mig som måste ut. För att jag inte kan stå ut om jag inte får skriva. För att jag måste.


Jag hoppas att ni tyckte detta första inlägg var intressant! Lämna gärna en kommentar. Jag hoppas att ni stannar! Puss och kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar